Další čerstvé taiwanské oolongy...

Rádi bychom Vám představili další čerstvé taiwanské krasavce, kteří se objevili v naší čajovně. Jedná se o letošní zimní sklizně modrozelených čajů - tzv. oolongů, pro změnu z oblasti Nantou, okolí vesnice Lugu.

DONG DING - Zamrzlý vrcholek  

Snad nejslavnější taiwanský čaj, středně oxidovaný a středně pečený oolong té nejvyšší kvality. Čajové lístky jsou zpracovány z kultivaru Qing Xin do stejnoměrných kuliček, které mají svěží, ovocnou vůni. V nálevu je čaj sytý a hustý, vůně je květová a sladká. Chuť něžná, neskutečně medová, ovocná a lehce pražená.

DONG DING GUEI FEI - Konkubína

Relativně "nový" čaj specifického aroma, který se na trhu objevil až po roce 1999. Ručně zpracován z kultivaru Qing Xin. Tento krásný oolong je více oxidovaný a lehce pečený na vyschlém ovocném dřevě. Má velmi specifické karamelové aroma. Nálev jantarové barvy a nasládlé chuti, připomínající vyzrálé sladké ovoce se stopou oříšků. Čaj vydrží překvapivě mnoho nálevů.

JIN XUAN - Zlatá lilie

Velmi oblíbený modrozelený čaj na Taiwanu. Známý také jako "mléčný oolong", tento konkrétně není nijak chemicky (ani přírodně) aromatizován. Je lehce oxidovaný a velmi lehce pečený. Kultivar Jin Xuan. Čajové lístky jsou rolovány do kuliček a dávají světle žlutooranžový nálev. Vůně ovocná, květinová a mléčná. Chuť v nálevu je jemně mléčná a sladká s mírnou máslovou příchutí. Příjemný a lehký aftertaste.

 

DONG DING:

 

DONG DING GUEI FEI:

JIN XUAN:

 

Omezené množství, přijďte si užít nevšední zážitek!

 

 

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Čajovna u Pekla

OTEVÍRACÍ DOBA

Po - Pá: 10:10 - 22:22
So - Ne, Svátky: 13:13 - 22:22

Sady Pětatřicátníků 29, Plzeň 30100

IČP: 1008776068
+420605189518
Čajovník na telefonu v rámci otevírací doby, rezervé možné telefonicky a nebo přes facebook, e-mail, formulář na těchto stránkách.

cajovnaupekla@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode