Večer brazilských pochutin: tapiokové placky a maté s promítáním

Vřele Vás Zveme na BRAZILSKÝ VEČER s TAPIOKOVÝMI PLACKAMI, MATÉ a s PROMÍTÁNÍM o Batayporã, městečku založeném J. A. Baťou.

Přijďte potěšit vaše smysly vzdálenou Brazílií. Budete mít možnost ochutnat tamní specialitu – bezlepkové TAPIOKOVÉ PLACKY a MATÉ, které budeme připravovat na různé způsoby. Večer bude doplněn PROMÍTÁNÍM a povídám nejenom o plackách a matéčku, ale i o Batayporã, městu v Brazílii s českými kořeny.
Večerem provede zkušený cestovatel a nadšenec brazilské kutlury, Pavel Šembera.

Vstup ZDARMA!

KDY: 25.2.2017 od 18:00!

KDE: Čajovna u Pekla, Plzeň.

 

Tapiokové placky (www.tapiokove-placky.cz) pekli brazilští indiáni dávno před příchodem Evropanů. Jejich základem je maniok, tropická brambora s mohutnými hlízami. Tapiokové placky jsou bezlepkové, upečou se bez tuku, vajec i mléka a mohou být naplněny sladkou či slanou náplní, k dispozici budou též vegetariánské a veganské varianty.

Mezi významné produkční oblasti manioku patří státy Paraná a Mato Grosso do Sul, kde se nachází BATAYPORÃ, brazilské městečko s českými kořeny. Bylo založené J. A. Baťou v rámci kolonizace brazilského vnitrozemí a dodnes zde žije česká krajanská komunita. Návštěvník zde nalezne jedinečnou symbiózu brazilské a české kultury, např. turistické značky malované na palmách a termitištích nebo folklórní soubor tančící moravské lidové tance. 

Projekcí o Batayporã vás provede Pavel Šembera, který tam opakovaně jezdí od roku 2008 a o Brazílii též píše blog www.tudobem.cz.

Brazilští krajané z Batayporã rádi popíjejí MATÉ, zalévané horkou vodou ve variantě „chimarrão“, nebo ledovou, což nazývají „tereré“. I o tom si budeme povídat a hlavně společně pít – maté nám skvěle doplní a orámuje tento brazilský večer.


Těšíme se na vás!

 

 

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Čajovna u Pekla

OTEVÍRACÍ DOBA

Po - Pá: 10:10 - 22:22
So - Ne, Svátky: 13:13 - 22:22

Sady Pětatřicátníků 29, Plzeň 30100

IČP: 1008776068
+420605189518
Čajovník na telefonu v rámci otevírací doby, rezervé možné telefonicky a nebo přes facebook, e-mail, formulář na těchto stránkách.

cajovnaupekla@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode