Nové letošní sklizně z Číny skladem!

Milí hosté, jsme rádi, že Vám můžeme nabídnout další ČERSTVÉ, letošní čaje. Jedná se o výtečné Yunnanské čaje a jednu klasiku z ostrova Hainan.
 
AI LAO GAO SHA LU XUE ZHEN AAA Grade – NEFRITOVÉ JARNÍ JEHLIČKY
Krásný a poměrně atypický čaj, výhradně ruční sběr a zpracování v březnu 2016! Oblast Yunnan, pohoří Ai Lao Shan, 2000 metrů nad mořem. Nádherný, celistvý drátkovitý list tvořený výhradně ochmýřenými tipsy. Chuť nálevu je středně silná, velmi kultivovaná a ušlechtilá, komplexní. Snoubí se v ní široká paleta ovocných tónů s výraznějším sladkým tónem. 
 
YUNNAN WU LIANG MAO FENG LU CHA AAA Grade - ZELENÝ OCHMÝŘENÝ VRCHOLEK Z POHOŘÍ WU LIANG
Tento zelený čaj byl sklizen v čistém horském prostředí ve známé oblasti Wu Liang. Pochází z kultivaru Da Ye. Jde o první sběr. Sklizeno na začátku března. Jde o Mao Feng nejvyšší dostupné kvality – suchý list je tvořen silným tipsem s jedním až dvěma lístky, čaj je zpracováván kompletně ručně. Vzhled listu je opravdu krásný, vysoká kvalita se samozřejmě projevuje i v nálevu. Světle zelenavý nálev, harmonické, svěží a vyvážené chuti s ovocnými tóny.
 
YUNNAN MAO FENG HONG CHA AA+ Grade – ČERVENÝ OCHMÝŘENÝ VRCHOLEK Z POHOŘÍ WU LIANG
Krásný čerstvý vysokohorský červený čaj sklizený na začátku března v oblasti Zheng Yuan. Produkovaný kompletně ručně. List je tvořen zlatavým tipsem s jedním až dvěma lístky vysoké kvality. Nálev medově rudé barvy. Chuť s květovými, ovocnými, třtinovými, kořeněnými a sladovými tóny. Pro čaj je typický zvláštní způsob zavadání a spíše lehčí oxidace.
 
HAINAN BAI SHA LU – BÍLÝ POUŠTNÍ PÍSEK 
Nádherný zelený čaj z čínského ostrova Hainan v oblasti Wu Zhi Shan. Sklizeno koncem února. Jde o napařovaný (Zheng Qing) zelený čaj těžšího charakteru. Způsob zpracování se podobá japonským čajům. Velmi lehce sekaný lístek, pevně rolovaný. Tmavě zelený nálev plné, ovocně trávové, těžší chuti. Jedná se o nejlepší a nejkvalitnější sklizeň roku.
 
 
FOTOREPORT: 
 
YUNNAN WU LIANG MAO FENG AAA Grade
 
 
AI LAO GAO SHA LU XUE ZHEN AAA Grade 
 
 
HAINAN BAI SHA LU
 
 
YUNNAN MAO FENG HONG CHA AA+ Grade
 
Přijďte ochutnat!
 
 
 

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Čajovna u Pekla

OTEVÍRACÍ DOBA

Po - Pá: 10:10 - 22:22
So - Ne, Svátky: 13:13 - 22:22

Sady Pětatřicátníků 29, Plzeň 30100

IČP: 1008776068
+420605189518
Čajovník na telefonu v rámci otevírací doby, rezervé možné telefonicky a nebo přes facebook, e-mail, formulář na těchto stránkách.

cajovnaupekla@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode