Puerh

Jen málokterý čaj je opředen tolika mýty a legendami. A jen pár čajů zaujímá tak svébytné a nezpochybnitelné místo v čajové kultuře jako "pan čaj" Puerh.
Puerh 普洱茶 (též Pchu-Er, Pu Er aj.) je druh dodatečně fermentovaných čajů vyráběných z velkolisté varianty čajovníků Da Ye pocházející výhradně z Yunnanu. Zde leží město Pu'Er, po kterém dostal své poetické jméno. 
V zásadě se rozlišují dvě kategorie Puerhů - světlý (též zelený, syrový, Sheng, raw či uncooked) a tmavý (taky černý, vyzrálý, Shu, ripe, cooked).
Výchozím materiálem pro oba druhy je Mao Cha, což je v podstatě zelený čaj. U Sheng puerhů se dále Mao Cha napaří a slisuje, to nastartuje pomalou a časem se zvyšující fermentaci. Právě dlouhodobé zrání a uskladnění ovlivňuje výslednou chuť čaje. Starší ročníky s dobrou recepturou jsou velmi ceněny! Na druhou stranu u Shu puerhů se Mao cha nakupí na několik vrstev, navlhčí, přikryje a při zvýšené teplotě, vlhkosti a za účasti mikroorganismů dojde k fermentaci. Po několika týdnech je čaj usušen a slisován, nebo ponechán v sypaném stavu.
Puerh je více, než jen obyčejný čaj. Lidé si krom jeho chuti a vůně mohou užívat také mnoha jeho příznivých zdravotních účinků. 
Přijďte se v tomto mrazivém počasí ohřát do Čajovny u Pekla a dát si třeba nějaký ten puerh z naší nabídky. :-)

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Čajovna u Pekla

OTEVÍRACÍ DOBA

Po - Pá: 10:10 - 22:22
So - Ne, Svátky: 13:13 - 22:22

Sady Pětatřicátníků 29, Plzeň 30100

IČP: 1008776068
+420605189518
Čajovník na telefonu v rámci otevírací doby, rezervé možné telefonicky a nebo přes facebook, e-mail, formulář na těchto stránkách.

cajovnaupekla@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode